Moj blog

Recepti, savjeti i ostalo

Bowen i Parkinsonova bolest

Bowen i Parkinsonova bolest

Parkinsonova bolest (PB) je progresivno degenerativno stanje, poremećaj centralnog živčanog sistema. Općenito okarakterizirano drhtanjem (tremorom), usporenošću pokreta (bradikinezijom), ukočenošću, te abnormalnostima držanja tijela. U svojem najozbiljnijem obliku, povezana je sa dubokim fizičkim i mentalnim poremećajem.

Zašto biram Bowen terapiju?

Zašto biram Bowen terapiju?

Bowen terapija je nježna neinvazivna terapijska metoda koja se koristi specijaliziranim pokretima na mekom tkivu a u svrhu rješavanja biomehaničkih poremećaja. Temelji se na poticanju optimalnog rada miofascijalnih segmenata a može unaprijediti funkciju kralježnice i središnjeg živčanog sustava čime se aktivira sposobnost tijela za ponovnim usklađivanjem i ravnotežom svih funkcija koje nisu u ravnoteži.
Bowen terapija dovodi tijelo iz „stres stanja“(simpatikus) u „stanje ozdravljenja“(parasimpatikus) i potiče tijelo na samoregeneraciju.

10 načina kako ojačati svoj imunitet

10 načina kako ojačati svoj imunitet

Svake godine od 5 do 20 % pučanstva oboli od gripe, a sada uz pandemijske cikluse Covid 19 virusa bojazan od oboljenja još više raste. Iako je već mnoštvo oboljelo i oporavilo se od virusne zaraze većina ljudi želi naći čarobnu formulu i ojačati svoj imunitet. Naš organizam poput savršenog instrumenta radi neprestano na zaštiti našeg života, homeostaze našeg tijela ne bi li nas zaštitilo od raznih bolesti i mikroorganizama. Iako najvjerojatnije nikada nećemo biti apsolutno imuni na sve bolesti, adekvatnom prehranom u kombinaciji sa zdravim načinom života i navika možemo ojačati svoj imunitet.