O nama

Naša misija i vizija

O nama

Naša misija i vizija

Usluge nutricionističkog savjetovanja, planovi prehrane i Bowen terapije

Umjesto nezdravih dijeta naučite jesti zdravo. BMI je dobar, ali ne i idealan pokazatelj adekvatnosti tjelesne mase. Udio masnoga tkiva preciznija je mjera. Pored udjela masnoga tkiva, važna je i njegova raspodjela. Mi vam možemo pojasniti što to znači u praksi  i uz suvremene metode možemo pratiti vaš napredak.

Uz Bowen terapiju riješite se boli ili ubrzajte proces oporavka nakon ozljede ili operacije.

Bowen terapija
N

Osjećajte se bolje

Uloži u svoje  zdravlje, jedi kvalitetno, preveniraj bolesti i osjećaj se bolje. Uživaj u hrani, bez nepotrebnog odricanja i osjećaja grižnje savjesti.

N

Riješite se boli

Uz vrlo nježnu i neinvazivnu Bowen terapiju, specijaliziranim pokretima na mekom tkivu potaknut ćemo bolji rad većine organa vraćanjem cijelog organizma u ravnotežu.

N

Živite zdravije

Zdrava prehrana može uvelike smanjiti rizik od razvoja najvećih svjetskih ubojica u obliku kardiovaskularnih bolesti i tumora, poboljšati kvalitetu života i općenito stanje organizma.

Vaša smo podrška na putu ka zdravom načinu života

Individualni pristup klijentu i procjena stanja

Dobar nutricionist sluša vaš problem bez osuđivanja.
Prilagodljiv je u smislu da postoji više načina za postizanjem istog cilja, odabrat će način prilagođen baš vama. Daje objašnjenja svojih postupaka te vas želi naučiti da zdrave odluke provodite samostalno, a savjeti mu se temelje na uključivanju, a ne isključivanju namirnica iz prehrane.
Dobar nutricionist fokusira se na dugoročnim i održivim ciljevima i izbjegava kratkoročna i polovična rješenja. Pomaže vam postaviti realne ciljeve i očekivanja i ne obećava  instant čuda.
Dobar nutricionist shvaća da je prehrana puno više od samih nutrijenata i da je bitan međuodnos hrane i emocija, ali sve dok nije štetan za vas.

O meni

Katarina Boras

Moja prva simpatija prema nutricionizmu započela je tijekom stručnog volontiranja pri barijatrisko-metaboličkom timu Cleveland Clinic Abu Dhabi gdje sam pratila tim vrhunskih stručnjaka, endokrinologa, kirurga i nutricionista koji su se brinuli o specifičnoj ishrani barijatrijskih pacijenata. Nakon toga svoje sam znanje prikupljeno na tom putu sažela u završni rad i time zaokružila službenu izobrazbu za nutricionistu pri Učilištu Magistra.

Moram priznati da mi je najviše na mom putu pomoglo mentorstvo i prijateljstvo izuzetne stručnjakinje iz polja nutricionizma, gospođe Alme Bunić i tima Nutriforma. Gospođa Bunić nepresušni je izvor praktičnog znanja temeljenog na dugogodišnjem iskustvu i radu koja je nesebično odlučila svo stečeno znanje podijeliti sa mnom.

Iznimno sam ponosna i na buduću suradnju sa vrhunskim liječničkim timom Poliklinike Lege Artis u kojima također imam iznimno vrijedne partnere i suradnike.

Smatram da svako živo biće teži homeostazi i kao takvo promatra se u cijelosti te sam se zbog toga odlučila educirati za Bowen terapeuta. Sinergijom nutricionističkog savjetovanja te Bowen (holističke) terapije ostvarujemo savršenu tjelesnu ravnotežu.

Moj pristup

Nutricionistički pregled započinjemo antropometrijskom analizom sastava tijela, metodom bioimpedancije, kojom ćemo  utvrditi karakteristike i sastav vašeg tijela kako bismo precizno definirali optimalan dnevni unos energije s obzirom na željeni cilj. Metoda je jednostavna, brza i potpuno bezbolna. Nakon definiranja ciljeva razgovarat ćemo o motivaciji, razlogu dolaska, zdravstvenom statusu i razini tjelesne aktivnosti.

Procjena učinka

Na mjesečnoj bazi pratit ćemo vaš napredak kroz nutricionistički kontrolni pregled i analizu sastava tijela, a ovisno o potrebama i postojećem rezultatu, izradit ćemo prilagodbu i nadopunu jelovnika. Bilo da se radi o regulaciji tjelesne mase, dijetoterapijskom planu prehrane za poboljšanje zdravlja ili ciljanom planu prehrane, kao dio kontrolnog statusa pratimo i stanje vitamina i minerala u organizmu.